De Zwolse Tippelaars
Opgericht 24 maart 1941 te Zwolle

Over ons

 

Onze wandelvereniging kent een rijke geschiedenis en is allerminst onbekend in Zwolle. In 2021 hebben wij zelfs on 80-jarig jubileum mogen vieren. Dat wij met onze tijd meegaan laat het bestaan van deze website al zijn. Via deze digitale wandelweg hopen wij u een kijkje te kunnen laten nemen in onze vereniging.
'De Zwolse Tippelaars' vormt samen met wandelsportvereniging 'Wipstrikkwartier' de gezamelijke vereniging ‘Zwolse Wandel Verenigingen’ (Z.W.V.) In deze samenwerkingsvorm organiseren wij verscheidene wandeltochten in Zwolle en omgeving.
Behalve het organiseren nemen wij uiteraard ook deel aan wandeltochten van andere organistaties!


Geschiedenis

Onze vereniging is opgericht op 24 maart 1941 en heette toen ‘Jan de Tippelaar’.


Tijdens de oorlogsjaren mocht er niet in groepsverband gewandeld worden; bij ‘Jan de Tippelaar’ werd dit verbod omzeild door steeds met 2 of 3 personen tegelijk te vertrekken en deze tochten gingen dan meestal richting Kampen. In 1945 werd er voor het eerst aan een wandeltocht deelgenomen. Men dacht toen meer aan een wedstrijd; de groep startte als laatste en kwam als eerste binnen.


Tijdens de Vierdaagse van Nijmegen in 1969 werd er voor het laatst (tijdens dit evenement) gewandeld in groepsverband. Momenteel lopen er nog wel leden van onze vereniging zowel de Vierdaagse van Nijmegen als die van Apeldoorn, maar dan individueel. Aan de Vierdaagse van Apeldoorn, georganiseerd onder auspiciën van de N.W.B. (Nederlandse Wandelsport Bond), werd voor het eerst deelgenomen in 1974. Onderdak werd toen gevonden bij de leden van onze ‘zustervereniging’ ‘De Trekvogels’ uit Apeldoorn.


Bij de oprichting van de vereniging bestond ons uniform uit de zwolse kleuren: “Blauw met Wit”


  • Heren: witte lange broek met blauwe bies
  • Dames: witte rok met onderin twee blauwe biezen

Verder voor zowel de dames als de heren:een witte sweater met embleem,blauwe taille band,blauwe halsdoek en witte kniekousen. Begin 1990 werd besloten,dat de senior leden en de recreanten een trainingspak konden krijgen( en er in konden gaan wandelen),terwijl in april 1994 werd besloten om in plaats van in ons kleurrijke blauw witte uniform te blijven wandelen, over te gaan tot het aanschaffen van trainingspakken voor alle leden. Uiteraard zou op de achterkant van het trainingsjasje ons logo van de vereniging worden geplaatst:twee wandelaars en de naam van onze vereniging.De jack's was voorzien van de kleuren blauw,wit en rood terwijl de broek effen blauw was. Onder het jack droeg men dan een wit T-shirt met als opdruk het overbekende DZT-logo.
In april 2008 werd besloten over te gaan tot het aanschaffen van nieuwe trainingspakken en polo, heden ten dage lopen wij nu nog steeds in deze trainingspakken.Bestuur

Secretaris

Secretaris

Positie Anja van de Worp-Dam

Postadres Walstroweg 36 8042MC Zwolle

Telefoonnummer 038-4213631

Email hworp@home.nl

Voorzitter

Voorzitter

Positie Hilly Breunis-Huisman

Postadres Johan van Oldenbarneveldstraat 17 8022AX Zwolle

Telefoon 06-12221487

E-mail Breunisw@hetnet.nl

Penningmeester

Penningmeester

Positie Gea van Kleef-Schoemaker

Postadres Asterstraat 6 8012 EC Zwolle

Telefoonnummer 038-4219299

E-mail gerritgea@gmail.com

Overige bestuursleden

Overige bestuursleden

2e Penningmeester Dineke Koch van Ree

2e Voorzitter Reinhilde Schuderer

Bestuurslid Marian Koopman-Middelkamp

Bestuurslid Sientje Sluiter van Essen

Evenementen Comissie

Evenementen Comissie

Dineke Koch van Ree

Gea van Kleef - Schoemaker

Sientje Timmerman

Marian Koopman - Middelkamp

Wim Koopman